Om

Min resa från prestation till meditation

Från ekonomi och marknadsföring, beteendevetenskap och psykologi till yoga, meditation och mindfulness. Ibland tar livet med dig på en resa som du själv inte kunnat förutspå. 

Så har det varit för mig. 

Min inre resa började 2004, i en liten studio på en bakgata på Östermalm. Då var yoga fortfarande relativt nytt och outforskat i väst. Efter mitt första pass, Bikramyoga ,var jag helt euforisk. Sedan den dagen har yogan i olika former varit en del av mitt liv, ibland mer och ibland mindre.  

De stunder då yogan tagit mindre plats i mitt liv, har även jag, Pia, fått mindre plats. Jag har varit på språng, inte stannat upp och inte tagit mig tid för att vara närvarande med hela mig. Ett slumpartat möte och en efterföljande kurs i mindfulness, medveten närvaro, fick mig att återuppta yogan. Med andning, meditation och yoga som verktyg, hittade jag tillbaka till mig själv. Jag åkte på retreats, studerade filosofi från öst, betydelser av yoga och vetskapen bakom. En ny värld öppnade sig. Jag, som var skolad att prestera, började se världen med nya ögon. 

Om
Om

Mitt i allt detta åkte jag och familjen till Thailand. Det här var vid årsskiftet 2009/2010. Som ensam morgonpigg i sällskapet, gick jag tidiga promenader längs stranden och hittade en favoritplats där jag stannade till för att meditera. Under dessa tidiga morgnar mötte jag alltid samma buddhistmunk. Vi nickade och fortsatte med våra promenader. På nyårsdagen kom han fram till mig. 

Madam, I can see that you are struggling with something. Perhaps you should continue to listen inside and use your true calling and help people connect with their inner light. 

Han gav mig ett flätat armband i lila. 

Jag bär det fortfarande. 

Idag är jag utbildad yoga- och meditationslärare (RYT 200) samt mindfulnessinstruktör. Jag brinner för att ge människor verktyg för inre välmående, något jag hoppas kunna bidra till. Det som driver mig är viljan att få fler att lysa upp och känna sig bra i livet, såväl som på yogamattan. Om jag kan inspirera och motivera fler att titta inåt och för ett litet, litet ögonblick stanna upp och reflektera, hitta sin inre kraft och må bra. Då blir jag väldigt glad.